BIG DATA CATALONIA – GENERALITAT DE CATALUNYA 

Font original 

L’automatització de processos i l’anàlisi de dades massiu permetran a aquestes empreses millorar la productivitat dels seus treballadors.

10/10/2018 10:10
assegurances

La iniciativa Big Data Catalonia, que agrupa empreses del sector TIC i asseguradores per trobar sinèrgies entre els dos sectors, va celebrar la seva segona trobada, amb l’objectiu d’identificar iniciatives que facin servir el big data i el machine learning. En aquest sentit, els experts preveuen que aquestes dues tecnologies tindran un gran impacte en el sector de les assegurances en un futur.

L’acte, organitzat pel Clúster Digital i el CoE Big Data en el marc de l’estratègia SmartCat, va servir per presentar tres casos d’èxit que es poden adaptar al sector de les assegurances.

Per una banda, la business development manager de Plain Concept, Eli Bernal, va explicar l’ús de l’anàlisi de models de machine learningen la predicció de riscos. Així mateix, segons Bernal, la tecnologia permetrà l’automatització de serveis i millorar la gestió de les empreses.

En el seu torn, el director de projectes a la consultora AIS, Pere Joan Ventura, va explicar la viabilitat de crear grans bases de dades a partir d’informació estadística pública i xarxes socials com a eina d’anàlisi. Segons va explicar, el nou RGPD incita a cercar tendències enlloc d’emmagatzemar les dades.

Per últim, el director de l’àrea de Big Data Analytics d’Eurecat i del CoE Big Data, Dr. Marc Torrent, va explicar diversos casos d’èxit que ja s’estan aplicant, especialment a l’hora de fer servir l’anàlisi de dades per quantificar factors d’impacte.

Així mateix, la jornada va servir per detectar les dificultats de les empreses a l’hora de desenvolupar una estructura per gestionar correctament aquestes dades.

La iniciativa Big Data Catalonia agrupa empreses TIC i asseguradores per trobar sinèrgies entre els dos sectors.